2021-06-25 18:42:45

Izlet na Lipu

„Kamo na izlet? Hoćemo li uopće ići na izlet?“, pitali su se učenici 6. b i 7. c razrednog odjeljenja. Odluka je pala tek posljednjih dana nastavne godine. 

Idemo na Lipu! 

18. 6. 2021. krenuli smo u sastavu: 6. b i 7. c te razrednice Bojana Trivanović i Marina Renić. Torbe, sredstva protiv komaraca, sunčanih zraka, voda, kape, flasteri, štapovi… Nadamo se da smo spremni! 

Jesmo li se izgubili? Pročitajte pod opširnije.

Naša početna točka planinarenja bila je kapelica sv. Jurja u Planini Donjoj, a cilj kapela na Lipi posvećena hrvatskim mučenicima. 

Tijekom planinarenja uživali smo u prekrasnom pogledu, biljnom i životinjskom svijetu te događajima koji nisu za prepričavanje. 

Uspon je bio poprilično naporan, ali i neiscrpan izvor šala i smijeha na račun umora. Naime, većini učenika je ovo bio prvi odlazak na planinarenje (nadamo se ne i posljednji!).  

Po dolasku na Lipu uživali smo u hladovini, igri, nogometu, pisanju haiku poezije te smo odabrali najbrži i najsporiji tim, najbolji haiku, najsmješniju priču, najslaniju šalu… Pogled s vidikovca većini je bio najveća nagrada te lijek za dušu i oči. 

Vratili smo se u Sopnicu s odlukom da ćemo sigurno opet otići na Lipu. 

 

 


Osnovna škola Sesvetska Sopnica