preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Tražilica


Edmodo

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 6. 2010.

Ukupno: 1063045
Danas: 118
 

Ciljevi ovog projekta su:

upoznati učenike s nastajanjem kruha

•približiti im blagovanje kruha i narodne običaje
 
poučiti mlade o kruhu kao izrazu životne i duhovne snage
 
•kvalitetno obrazovati i stvarati nove kulture učenja koja omogućuju dugoročnu izgradnju predmetnih, osobnih i socijalnih kompetencija usmjeravanjem procesa učenja na učenika i njegove interese, samostalan rad i preuzimanje inicijative
 
•upoznati mlade sa žetvenim i ostalim običajima
 

ukazati na važnost zdrave prehrane i prednosti ekološke poljoprivrede

•širenje znanstveno-popularne misli u smislu proširivanja opće biološke (prirodoslovne) kulture s naglaskom na biološku raznolikost i održivi razvoj uvažavajući evolucijska i etička načela

•poboljšanje obrazovnih ishoda i razina postignuća
 
•razvoj složenih vještina i kreativnosti
 
•razvoj kulture rada i učenja s pogreškama
 
razvoj emocionalnog odnosa učenik – priroda
 
razvoj empatije prema problemu gladi u svijetu 
 
Aktivnosti:
  1. Blagoslov kruha i plodova zemlje
  2. Darivanje kruha - simbol obnove i blagostanja
  3. Izložba plodova užeg zavičaja
  4. Izvođenje prigodnih pjesama
  5. Likovni radovi
  6. Literarni radovi
  7. Predstavljanje zavičajne kuhinje
  8. Pripremanje i pečenje  različitih vrsta kruha  i krušnih proizvoda
  9. Uređivanje izložbenog prostora
  10. Prikaz svih aktivnosti učenika roditeljima i uzvanicima
  11. Zajedničko blagovanje kruha i plodova zemlje
  12. Vrjednovanje projekta
  13. Izrada radnog priručnika Dan kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje
Aktivnosti

Mikroskopiranjem smo obilježili Dane zahvalnosti za plodove Zemlje i Svjetski dan hrane

Učenice 7. razreda su na Dodatnoj nastavi iz biologije prema uputama profesorice Marine Petrin Horvatić pripremile mikroskopske preparate škrobnih zrnaca gomolja ličkoga krumpira i provodnih žila stabljike celera.



Mobitelom su fotografirale mikroskopsku sliku

škrobnih zrnaca - povećanje 120x i provodnih žila - povećanje 80x.

Opis nije dostupan.              

 

U Službenom listu Europske unije od 30. rujna 2015. objavljena je Provedbena uredba Komisije (EU) 2015/1738 od 21. rujna 2015. o upisu naziva u registar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla - Lički krumpir.

Tako je Lički krumpir zaštićen na europskom tržištu s oznakom zemljopisnog podrijetla - Ministarstvo poljoprivrede.

Temperaturne razlike važan su element u oblikovanju kakvoće ličkog krumpira jer se vegetacija u njemu usporava kada se temperatura tijekom noći značajnije spusti u odnosu na dnevnu temperaturu. Sporija vegetacija ima za posljedicu da krumpir skuplja više suhe tvari.


Ostvaren je ishod učenja D.7.2.



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Petrin Horvatić   datum: 30. 11. 2020.

2021./2022.

 



Logo škole


 


Jelovnik
Priloženi dokumenti:
rujan.doc


Školski liječnik


Školska liječnica:

dr. Ljiljana Josipović.

Ordinacija se nalazi na adresi Aleja Lipa 1H, tel: 01/2917-711.

Radno vrijeme:

  • parni datumi - prijepodne,
  • neparni datumi - poslijepodne. 

Arhiva dokumenata




preskoči na navigaciju