preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica


Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 6. 2010.

Ukupno: 1230041
Danas: 19
Foto-galerija

Album: Erasmus+: putovanje u Mainz, Vilnius i Frankfurt
Putovanje (,,mobilnost'') u sklopu projekta ,,Tajne europskih prijestolnica" na sastanak u Vilnius. Usput smo posjetili Mainz i Frankfurt.
Prva Prethodna 2 3 [4] 5 6 Sljedeća Zadnja
Prezentacija
Predsjednička Palača Na Ovom Mjestu Ima Začetke Još U 14. Stoljeću Kad Je Jagelo (Okrunjen Za Poljskoga Kralja I Velikoga Kneza Litve) Poklonio Zemljište Vilniuskoj Biskupiji; Ovdje Su Rezidenciju Koristili I Napoleon Kad Je Preuzeo Vilnius Rusiji, I Aleksandar I., Ruski Car; Tu Je I Ruska Vojska Planirala Akcije Protiv Napoleonove; Zgrada Je Današnji Izgled Dobila 1834., Rad Je Ruskog Arhitekta Vasilija Petroviča Stasova
Predsje...
Preuzmi sliku
Vilnius - Spomenik Gediminasu (1275.-1341.), Velikom Knezu Litve Koji Se Nazivao I Kraljem Litvanaca I Rusa Budući Da Je Osvojio Veliki Dio Ruskog Teritorija; Nazvan Je Prvakom Paganizma Jer Je Uspješno Odolijevao U Pregovorima S Papom I Drugim Kršćanskim Vladarima
Vilnius...
Preuzmi sliku
Rimokatolička Crkva Svete Ane (Lit. Šv. Onos Bažnyčia) U Stilu Kitnjaste Gotike S Fasadnom Ciglom, Iz 1500. Godine
Rimokat...
Preuzmi sliku
Katedrala (Svetih Stanislava I Vladislava, Lit. Vilniaus Šv. Vyskupo Stanislovo Ir Šv. Vladislovo Arkikatedra Bazilika) Izgrađena Je 1801.; Spomenik Gediminasu Podsjeća Da Je Litva Primila Kršćanstvo Tek U 14. Stoljeću.
Katedra...
Preuzmi sliku
Katedrala Je U Vrijeme SSSR-A Služila Kao Skladište. Bogoslužje Je Ponovno Počelo 1985. Obnovljena Je 1989. Godine. Još Se Uvijek Naziva Galerijom Slika.
Katedra...
Preuzmi sliku
Katedrala - Barokna Kapelica; U Katedrali Su Pokopani Neki Poljsko-Litvanski Kraljevi I Kraljice; Upravo Katedrala Ukazuje Na Intenzivnu Povezanost Litve S Poljskom
Katedra...
Preuzmi sliku
Vilnius - Ruska Pravoslavna Crkva Svetog Nikole (Rus. Церковь Перенесения мощей святителя Николая Чудотворца); Posvećena Je Prijenosu Moći (Relikvija) Svetog Nikole Iz Mire U Bari. Još 1340., U Vrijeme Dok Litva Nije Bila Kršćanska, Ovdje Je Bila Drvena Crkva. Sedam Godina Kasnije U Nju Su Sahranjeni Čuveni Vilniuski Mučenici Antonio, Ivan I Eustahije (Koji Su Od Litvanske Vlasti Stradali Zato Što Su Kršćani). U 17. I 18. Stoljeću Bila Je Grkokatolička (Kao Većina Pravoslavnih Crkava U Poljsko-Litvanskoj Uniji), A U 19. Stoljeću Ponovo Je Ruska Pravoslavna. 1860-Tih Dobila Je Današnji  Neobizantski Stil. 1947. Sovjetske Vlasti Dopustile Su Da Ova Crkva Bude Župna, To Jest Da Se U Njoj Odvijaju Bogoslužja.
Vilnius...
Preuzmi sliku
Pročelje U Glavnoj Gradskoj Ulici, Gedinimas.
Pročelj...
Preuzmi sliku
Jantar Je Simbol Litve. Ima Ga Na Pješčanim Plažama Uz Baltičko More. Još Od 2. Tisućljeća Pr.N.E. Uspostavio Se Jantarski Put - Trgovačka Ruta Od Baltičkog Mora Do Sredozemlja.
Jantar ...
Preuzmi sliku
Predbožićni Sajam Pred Katedralom
Predbož...
Preuzmi sliku
Gediminasova Ulica (Lit. Gedimino Prospektas) Glavna Je Ulica U Gradu, Kojom Šetamo Od Katedralnoga Trga; Ovdje Su Smještene Brojne Političke Ustanove: Parlament, Ustavni Sud, Banka Litve, Litvanska Akademija Glazbe I Kazališta, Nacionalna Knjižnica, Kazališta Te Brojne Trgovine I Restorani.
Gedimin...
Preuzmi sliku
Litvansko Nacionalno Jelo: Cepelin (Mljeveno Meso Obloženo Smjesom Od Krumpira)
Litvans...
Preuzmi sliku



Prva Prethodna 2 3 [4] 5 6 Sljedeća Zadnja


Mentalno zdravlje grada Zagreba


 


Logo škole


 


Jelovnik

Školski liječnik


Školska liječnica:

dr. Ljiljana Josipović.

Ordinacija se nalazi na adresi Aleja Lipa 1H, tel: 01/2917-711.

Radno vrijeme:

  • parni datumi - prijepodne,
  • neparni datumi - poslijepodne. 

Arhiva dokumenata




preskoči na navigaciju