preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica


Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 6. 2010.

Ukupno: 1228274
Danas: 4
Aktivnosti

Okrugli stol - uvođenje novih jela u školski doručak

Okrugli stol

„Raditi s djecom“ – zaključak je Okruglog stola na temu školskog obroka i povrća u doručku.

I crveno i zeleno i žuto i ljubičasto, slađe ja ako se prihvaća, ali i poslužuje i priprema sa srcem, osmijehom i znanjem složile su se timske igračice nakon degustacije i ocjenjivanja šalše s tijestom; rasprave, intervjua, istraživanja na Internetu, praktičnog istraživanja u zagrebačkim kuhinjama i vrtovima, analiziranja i uspoređivanja jelovnika, fotografiranja, pisanja, crtanja i podjele dodatnih zadataka za Tjedan zdravog doručka….pratite nas i dalje.

Uživali smo na Svjetski dan učitelja – INA i Dodatna nastava iz biologije, ravnateljica i kuharica , a kako nam je bilo vidi se i na fotografijama pod opširnije.

Ljiljana Benčec Miklečić, Marina Petrin Horvatić, Jelena Samac




Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ljiljana Benčec Miklečić   datum: 7. 10. 2021.

 

Ciljevi ovog projekta su:

upoznati učenike s nastajanjem kruha

•približiti im blagovanje kruha i narodne običaje
 
poučiti mlade o kruhu kao izrazu životne i duhovne snage
 
•kvalitetno obrazovati i stvarati nove kulture učenja koja omogućuju dugoročnu izgradnju predmetnih, osobnih i socijalnih kompetencija usmjeravanjem procesa učenja na učenika i njegove interese, samostalan rad i preuzimanje inicijative
 
•upoznati mlade sa žetvenim i ostalim običajima
 

ukazati na važnost zdrave prehrane i prednosti ekološke poljoprivrede

•širenje znanstveno-popularne misli u smislu proširivanja opće biološke (prirodoslovne) kulture s naglaskom na biološku raznolikost i održivi razvoj uvažavajući evolucijska i etička načela

•poboljšanje obrazovnih ishoda i razina postignuća
 
•razvoj složenih vještina i kreativnosti
 
•razvoj kulture rada i učenja s pogreškama
 
razvoj emocionalnog odnosa učenik – priroda
 
razvoj empatije prema problemu gladi u svijetu 
 
Aktivnosti:
  1. Blagoslov kruha i plodova zemlje
  2. Darivanje kruha - simbol obnove i blagostanja
  3. Izložba plodova užeg zavičaja
  4. Izvođenje prigodnih pjesama
  5. Likovni radovi
  6. Literarni radovi
  7. Predstavljanje zavičajne kuhinje
  8. Pripremanje i pečenje  različitih vrsta kruha  i krušnih proizvoda
  9. Uređivanje izložbenog prostora
  10. Prikaz svih aktivnosti učenika roditeljima i uzvanicima
  11. Zajedničko blagovanje kruha i plodova zemlje
  12. Vrjednovanje projekta
  13. Izrada radnog priručnika Dan kruha - dani zahvalnosti za plodove zemlje
Mentalno zdravlje grada Zagreba


 


Logo škole


 


Jelovnik

Školski liječnik


Školska liječnica:

dr. Ljiljana Josipović.

Ordinacija se nalazi na adresi Aleja Lipa 1H, tel: 01/2917-711.

Radno vrijeme:

  • parni datumi - prijepodne,
  • neparni datumi - poslijepodne. 

Arhiva dokumenata




preskoči na navigaciju